Background

Funderingsherstel, Rotterdam

 

In opdracht van Dura Vermeer

Groene Bouwhekken in Rotterdam

Dura Vermeer is op veel plekken bezig met funderingsherstel in Rotterdam. De woningen die voor 1980 zijn gebouwd, hebben allemaal een houten paalfundering. Een houten paalfundering kan worden aangetast door meerdere oorzaken. Bijvoorbeeld door schimmels waardoor de palen gaan rotten. De grond kan ook naar beneden zakken als er te weinig palen zijn geplaatst. 

Om ernstige schade te voorkomen gaat Dura Vermeer deze funderingen herstellen. Daarom staan er nu rondom de bouwkeet houten bouwhekken voorzien van plantenbakken. De hekken zijn circulair en gemaakt van PEFC-gecertificeerd hout afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. De hekken zijn gemaakt en de planten worden onderhouden door mensen die aan het (re-)integreren zijn: 100% SROI.

Ook Groene Bouwhekken bij jouw bouwproject?

Background

Nieuwbouw, renovatie of infra.
Wij zorgen ervoor dat jouw project er netjes bijstaat.

Background

Wij helpen mensen (re-)integreren door samen te werken met sociale organisaties.

Sociale impact

De bouwhekken zijn gemaakt bij Bouwloods Utrecht of Pantar. Beide sociale ontwikkelbedrijven waar mensen (re-)integreren en een opleiding krijgen tot timmerman. De hekken worden geplaatst door Green2Grow. Een sociale onderneming die opleiding biedt aan jongeren tot assistent-hovenier.

Het onderhoud van de planten wordt gedaan door Rotterdam Inclusief.  Dit is een onderneming voor doelgroepen en door doelgroepen. Deelnemers doen hier werkervaring op. Ze helpen met het ontwikkelen, produceren, verkopen en onderhouden van producten en diensten.

Stuctuur, vaardigheden ontwikkelen en sociaal sterker worden!

IN OPDRACHT VAN:
IN SAMENWERKING MET:
Logo Bouwloods Utrecht
Logo Green2Grow
logo rotterdam inclusief
Logo Pantar