Background

Erfstede, Nieuwegein

 

Gemeente Nieuwegein

Erfstede, Nieuwegein

In de Erfstede zijn zogenaamde Groene Bouwhekken geplaatst langs een deel van het afgebrande Theatro. Geen saaie, grijze hekken, maar mooie houten afscheidingen met plantenbakken. Het kost meer tijd om plannen voor het gebied rond de Erfstede te maken. Daarom is een deel van de afzet hekken vervangen door de Groene Bouwhekken. Dat ziet er een stuk fraaier uit.

Wethouder Hans Adriani: “De Groene Bouwhekken hebben écht impact. Ze zien er niet alleen fraai uit. Ze zijn gemaakt van duurzaam Douglas hout. En bij het maken, vervoeren, plaatsen en onderhouden van de Groene Bouwhekken worden mensen ingezet met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ook inwoners uit Nieuwegein. Zij krijgen een opleiding en een werkplek. De meeste van hen stromen door naar betaald werk.”

Voor dit project zijn er 13 volledig dichte houten hekken geproduceerd door Stichting Bouwloods Utrecht, hier werken mensen aan hun re-integratie op de arbeidsmarkt. Dit is een nieuw type hek wat is ontwikkeld om het zicht op de bouwplaats volledig te ontnemen.

De planten zijn dit keer geleverd door de Reinaerde Groendiensten, een sociale onderneming die opleiding biedt aan jongeren tot assistent-hovenier. Deze partij verzorgd daarnaast ook het transport en de installatie van al het hekwerk en plantenbakken. Tevens zorgt Reinaerde Groendiensten voor het transport en (ver)plaatsen van de hekken op locatie.

Het onderhoud van het groen wordt gedaan het de Groene Golf, een initiatief die projecten aanbiedt aan kinderen en mensen met een psychiatrische problematiek, autisme of die een verslavingsachtergrond om zo de natuurbeleving te stimuleren. De Groene Golf faciliteert deze trajecten in groenonderhoud voor deelnemers van o.a.: Gemeente Utrecht, Lister (beschermd wonen Utrecht) en met PGB’s

“De Groene Bouwhekken hebben écht impact. Ze zien er niet alleen fraai uit.”

– Wethouder Hans Adriani

Background

Door samen te werken helpen wij (en daarmee onze opdrachtgevers) mensen met (re-)integreren op de arbeidsmarkt.

IN OPDRACHT VAN:
IN SAMENWERKING MET:
logo nieuwegein
Logo Groendienst Reinaerde
Logo Bouwloods Utrecht