Background

Coolsingel, Rotterdam

 

Van Gelder

Herinrichting Coolsingel in Rotterdam

In opdracht van de gemeente Rotterdam voert Aannemingsmaatschappij Van Gelder een grootschalige renovatie uit aan de Coolsingel. Dé straat van Rotterdam is nu nog een vierbaans rijweg, maar wordt een verkeersluwe boulevard met monumentale allure.

De drukke omgeving maakt het een lastig project, omdat er met heel veel aspecten rekening gehouden moet worden. Zo zijn er bijvoorbeeld 25 metro-uitgangen, waarvan er niet zomaar eentje dichtgegooid kan worden. De omgevingsmanager van Van Gelder is verantwoordelijk voor de omgevingscoördinatie, het omgevingsmanagement wordt door de gemeente zelf gedaan.

Om de overlastervaring tijdens de werkzaamheden wat te verminderen, heeft de aannemer gekozen om een parkje aan te leggen midden op de Coolsingel met heel veel groen en recreatiemogelijkheden, zodat de voorbijganger ook even kan ontspannen. Er is dan ook gekozen om hier 24 Groene Bouwhekken neer  te zetten, samen met ander aantrekkelijk meubilair. Wat ons betreft een geslaagd project!

Voor dit project zijn er 20 Groene Bouwhekken geproduceerd door Stichting Bouwloods Utrecht, hier krijgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een opleiding in de ambachtelijke houtbewerking.

De planten zijn dit keer geleverd door de Reinaerde Groendiensten, een sociale onderneming die opleiding biedt aan jongeren tot assistent-hovenier. Deze partij verzorgd daarnaast ook het transport en de installatie van al het hekwerk en plantenbakken.

Het onderhoud van het groen wordt gedaan door 50 | 50 Workcenter Rotterdam. Dit is het leer-werkbedrijf van het Leger des Heils Maatschappelijk Centrum Rotterdam e.o. Vanuit 50 | 50  bieden ze inspirerend werk met de benodigde begeleiding, opleidingen en uiteindelijk arbeidsre-integratie.

Door de samenwerking met deze drie partijen helpen wij (en daarmee onze opdrachtgevers) mensen met (re-)integreren op de arbeidsmarkt.

Een groene oase midden op de bouwplaats. Een plek voor de voorbijganger om te recreëren en even tot rust te komen!

Background

 

“Groene Bouwhekken brachten tijdens de reconstructie van de Coolsingel een stukje natuur midden in de stad waar reizigers in alle rust konden wachten op de tram. Dat werd erg gewaardeerd door de gebruikers én de gemeente Rotterdam.”
– William Verbij, Omgevingsmanager Van Gelder B.V.

IN OPDRACHT VAN:
IN SAMENWERKING MET:
Logo Van Gelder
Logo Bouwloods Utrecht
Logo Groendienst Reinaerde
Logo Leger des Heils