Background

Bos en Lommerweg Amsterdam

 

In opdracht van BAM

Er wordt hard gewerkt aan de herinrichting van de Bos en Lommerweg. Op drie plekken worden in totaal 77 Groene Bouwhekken ingezet om vier bomen en de bouwkeet af te schermen. Ondernemers en het winkelend publiek krijgen zo alvast een voorproefje van alle bomen en planten die straks de straat groen doen kleuren.

BAM koos voor houten bouwhekken voorzien van plantenbakken. De hekken zijn circulair en gemaakt van PEFC-gecertificeerd hout. Super duurzaam dus! Het bouwhek is half open, zodat voetgangers de vorderingen op de bouwplaats kunnen bekijken, maar automobilisten niet worden afgeleid.

Onze 77 Groene Bouwhekken geven de buurt alvast een voorproefje.

Background

Nieuwbouw, renovatie of infra. Wij zorgen ervoor dat het project er netjes bijstaat.

De ventweg verdwijnt, waaardoor er meer ruimte ontstaat voor groen.

De Bos en Lommerweg tussen de A10 en de metrobaan wordt opnieuw ingericht. De wens van de bewoners is een gezellige stadsstraat met groen waar je prettig kunt winkelen. De nieuwe inrichting is een uitwerking van deze wens waarbij de ventweg wordt opgeheven om meer ruimte te creëren voor groen. Een fijne plek voor buurtbewoners en ondernemers.

Bijna alle bomen worden gekapt en vervangen door zilverlindes. Hier is voor gekozen, omdat de wortels van de meeste bomen de werkzaamheden niet kunnen overleven. Naast nieuwe bomen komt er lage beplanting die bijdraagt bij aan de biodiversiteit van kleinere vogelsoorten en insecten.

Background

Wij helpen mensen (re-)integreren door samen te werken met sociale organisaties.

Stuctuur, vaardigheden ontwikkelen en sociaal sterker worden!

De bouwhekken zijn gemaakt door Bouwloods Utrecht. Een sociale werkplaats waar mensen (re-)integreren en een opleiding krijgen tot timmerman. De planten worden geleverd door de Groendiensten Reinaerde. Een sociale onderneming die opleiding biedt aan jongeren tot assistent-hovenier.

Het onderhoud van de planten wordt gedaan door 50|50 workcenter Amsterdam. Dit initiatief van het Leger des Heils helpt mensen met (re-)integreren en biedt dagbesteding. Deelnemers krijgen structuur in hun dag, werken aan hun vaardigheden en worden sociaal sterker.

IN OPDRACHT VAN:
IN SAMENWERKING MET:
Logo bam
Logo Bouwloods Utrecht
Logo Groendienst Reinaerde
50|50 workcenter leger des heils