Background

Bockenbergstraat, Gouda

 

In opdracht van Startblock

Groene Bouwhekken zetten bouwplaats af waar 16 prefab woningen komen

In Gouda worden 16 nieuwe huurwoningen gebouwd in de wijk Korte Akkeren op een leeg terrein. Deze starterswoningen van Startblock worden, na het leggen van de fundering, in vijf dagen opgebouwd. Hierdoor wordt de overlast voor de buurt tijdens de bouwperiode geminimaliseerd. De verwachte oplevering is medio 2023.

Voor dit project heeft Startblock gekozen voor houten bouwhekken met plantenbakken. Deze hekken zijn circulair en gemaakt van PEFC-gecertificeerd hout uit duurzaam beheerde bossen. Nu de hekken in Gouda staan worden de plantenbakken onderhouden door mensen die aan het (re-)integreren zijn, wat resulteert in een sociale return on investment (SROI) van 100%.

 

Wil jij ook groen hekwerk bij jouw bouwproject?

Background

Nieuwbouw, renovatie of infra.
Wij zorgen ervoor dat jouw project er netjes bijstaat.

Background

Wij helpen mensen (re-)integreren door samen te werken met sociale organisaties.

Sociale impact

In ons hele proces creëren wij werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Om te beginnen worden de gemaakt bij Bouwloods Utrecht of Pantar. Beide zijn sociale ontwikkelbedrijven waar mensen (re-)integreren en een opleiding krijgen tot timmerman.

Vervolgens worden de hekken worden geplaatst door Green2Grow. Een sociale onderneming die opleiding biedt aan jongeren tot assistent-hovenier. Uiteindelijk wordt het onderhoud gedaan door sociale partijen in het groen. Wij zoeken hiervoor een lokale partij uit de buurt van het project.

Met onze groene bouwhekken creëren wij werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

IN OPDRACHT VAN:
IN SAMENWERKING MET:
download
pantarlogo1
Logo Green2Grow