Background

Amstelstroombrug Amsterdam

 

In opdracht van Mobilis

Aan de rand van het Amstelkwartier in Amsterdam komt straks een nieuwe brug over de Duivendrechtsevaart: de Amstelstroombrug De bouwplaats aan de oeverzijde van de Joan Muyskenweg is nu afgezet met vijftig Groene Bouwhekken. Zo ervaren de bewoners van het nabijgelegen appartementencomplex en bezoekers van het Mercure Hotel wat minder overlast van de bouw.

Aannemer Mobilis koos voor refurbished houten bouwhekken voorzien van plantenbakken. Deze hekken hebben al op één of meer bouwplaatsen gestaan. Door blootstelling aan UV-licht zijn de hekken vergrijst. Na terugkomst van vorige bouwprojecten zijn de hekken gechecked en indien nodig gerepareerd. Hierdoor zijn ze nu weer klaar voor een nieuwe ronde!

 

De bouwplaats aan de oever van de Duivendrechtsevaart is afgezet met 50 Groene Bouwhekken.

Background

Nieuwbouw, renovatie of infra. Wij zorgen ervoor dat het project er netjes bijstaat.

Amstelstroombrug: een verbinding tussen stad en groen.

De nieuwe Amstelstroombrug verbindt de A2 en de Joan Muyskenweg met de Spaklerweg. Het is de entree tot het Amstelkwartier vanaf de snelweg en verbindt tegelijkertijd de stad met de groene bufferzone Amstelscheg. De brug is bedoeld voor zowel gemotoriseerd als langzaam verkeer.

De materialen zijn van hoge kwaliteit, duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Bovendien is de brug circulair. Daarnaast is in het ontwerp rekening gehouden met dieren. Het bouwwerk gaat tal van ruimten bieden waar dieren kunnen schuilen en nestelen. Openingen in het brugdek laten daglicht door, om zo bij te dragen aan een gezonde biotoop onder de brug.

Background

Wij helpen mensen (re-)integreren door samen te werken met sociale organisaties.

Stuctuur, vaardigheden ontwikkelen en sociaal sterker worden!

De bouwhekken zijn gemaakt door Bouwloods Utrecht. Een sociale werkplaats waar mensen (re-)integreren en een opleiding krijgen tot timmerman. De planten worden geleverd door de Groendiensten Reinaerde. Een sociale onderneming die opleiding biedt aan jongeren tot assistent-hovenier.

Het onderhoud van de planten wordt gedaan door 50|50 workcenter Amsterdam. Dit initiatief van het Leger des Heils helpt mensen met (re-)integreren en biedt dagbesteding. Deelnemers krijgen structuur in hun dag, werken aan hun vaardigheden en worden sociaal sterker.

IN OPDRACHT VAN:
IN SAMENWERKING MET:
Logo Bouwloods Utrecht
Logo Groendienst Reinaerde
50|50 workcenter leger des heils