Background

A16 Rotterdam

 

In opdracht van De Groene Boog

Onderdeel van A16 Rotterdam is een half verdiepte tunnel door het Lager Bergse Bos; de Rottermerentunnel. Delen van dit prachtige natuurgebied in Bergschenhoek veranderen hierdoor tijdelijk in een bouwplaats. Om de overlast die wandelaars, fietser en jeu de boulers ervaren te verminderen heeft De Groene Boog besloten maar liefst 100 Groene Bouwhekken in dit gebied te plaatsen.

Ze kozen voor refurbished houten bouwhekken voorzien van plantenbakken. Deze hekken hebben al op één of meer bouwplaatsen gestaan. Door blootstelling aan UV-licht zijn de hekken vergrijst. Na terugkomst van vorige bouwprojecten zijn de hekken gechecked en indien nodig gerepareerd. Hierdoor zijn ze nu weer klaar voor een nieuwe ronde!

Het natuurgebied verandert tijdelijk in een bouwplaats, wij zorgen voor minder overlast.

Background

Deze zomer kan hier weer lekker gespeeld worden.

A16 Rotterdam: een van de best ingepaste rijkswegen van Nederland.

Tussen de A16 en de A13 wordt een nieuwe snelweg aangelegd: de A16 Rotterdam. De 11 km lange rijksweg zal de bereikbaarheid en leefbaarheid verbeteren van het noordoostelijke deel van Rotterdam, Lansingerland en de omliggende regio. Het project richt zich niet alleen op het aanleggen van de snelweg, maar ook op het verbeteren van de natuur daar omheen.

De weg wordt de eerste energie neutrale rijksweg van Nederland. Het project wordt uitgevoerd door De Groene Boog. Dit is een bouwcombinatie van BESIX, Dura Vermeer, Van Oord, TBI-bedrijven Croonwolter&dros en Mobilis. De weg wordt aangelegd in opdracht van Rijkswaterstaat.

Background

Wij helpen mensen (re-)integreren door samen te werken met sociale organisaties.

Stuctuur, vaardigheden ontwikkelen en sociaal sterker worden!

De bouwhekken zijn gemaakt door Bouwloods Utrecht. Een sociale werkplaats waar mensen (re-)integreren en een opleiding krijgen tot timmerman. De planten worden geleverd door de Groendiensten Reinaerde. Een sociale onderneming die opleiding biedt aan jongeren tot assistent-hovenier.

Het onderhoud van de planten wordt gedaan door Team Werk. Deze organisatie helpt mensen die (re-)integreren tot de arbeidsmark en bieden dagbesteding aan hen die nog niet zo ver zijn. Ze krijgen structuur in hun dag, werken aan hun vaardigheden en worden sociaal sterker.

IN OPDRACHT VAN:
IN SAMENWERKING MET:
Logo De Groene Boog
Logo Bouwloods Utrecht
Logo Groendienst Reinaerde
Logo Team Werk