Social return

Maatschappelijk betrokken

Wij werken in productie en onderhoud uitsluitend samen met partijen die een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) status hebben. Hierdoor creëren we met ieder hek kansen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Productieproces

Stichting Bouwloods Utrecht is verantwoordelijk voor de productie van de Groene Bouwhekken. Bij de Bouwloods werken mensen die door diverse redenen (nog) niet zelfstandig een plek op de arbeidsmarkt kunnen verwerven. De Bouwloods leidt hen op als houtbewerker en geeft hen daarmee veel werkervaring. Het beroep dat ze leren en de vaardigheden die nodig zijn om binnen een bedrijf te functioneren geven hen een kans op een stabiele en betere toekomst.

100% Social return

Binnen de gemeente Utrecht en regio Lekstroom (IJsselstein, Nieuwegein, Houten, Lopik en Vianen) kunnen de Groene Bouwhekken 100% ingezet worden op Social Return on Investment. Daarnaast zijn er ook voor andere gemeenten mogelijkheden om de Groene Bouwhekken (deels) in te zetten op Social Return. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Beplanting en onderhoud

In het onderhoud van de planten werken we samen met een (lokale) sociale werkplaats. In Utrecht is dit bijvoorbeeld Wijkbedrijf Utrecht die mensen met verstandelijke, lichamelijke, psychische en/ of sociale problemen helpt om hun kansen te vergroten op de arbeidsmarkt en hen maatschappelijk helpt te reïntegreren. Per situatie bekijken wij welke lokale sociale werkplaats het onderhoud uit kan voeren.