• Eindhoven, Vestdijk

Grond werkzaamheden
30 Groene Bouwhekken
DEC. 2018 - DEC. 2019

Voorzichtige vergroening Vestdijk in Eindhoven

De werkzaamheden voor de herinrichting van de Vestdijk-Hertogstraat-Kanaalstraat zijn sinds kort gestart! Het zijn ingrijpende werkzaamheden, omdat ook ondergronds allerlei werkzaamheden gebeuren, zoals het vernieuwen van de riolering. Dit zorgt voor onvermijdelijke overlast. Aannemer Strabag heeft in samenwerking met de Gemeente Eindhoven gekozen om op verschillende Groene Bouwhekken te plaatsen om de overlast ervaring te verminderen.

Met de Groene Bouwhekken willen wij, samen met de aannemer Strabag en de gemeente een bijdrage leveren aan het verduurzamen en vergroenen van in dit geval de Eindhovense binnenstad. ,,Dat past natuurlijk prima bij onze doelen”, zegt Ton Elissen van de gemeente. ,,En dit is bovendien een lijntje naar de definitieve inrichting die veel groener wordt.”

Voor dit project zijn de hekken geproduceerd door Stichting Bouwloods Utrecht, hier krijgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een opleiding houtbewerking.  De planten zijn weer geleverd door de Koninklijke Ginkel Groep.

Het onderhoud van het groen gebeurt door Ergon. Ergon is hét werkbedrijf voor mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt. Ergon ontwikkeld en bemiddeld mensen naar werk. Dit doen zij voor de gemeenten Eindhoven, Heeze-Leende, Valkenswaard, Veldhoven en Waalre.

IN OPDRACHT VAN:
IN SAMENWERKING MET: