•  Groene uitstraling

Groenplan op maat

Samen met de Koninklijke Ginkel Groep wordt er per situatie een speciaal groenplan ontwikkeld dat aansluit op de specifieke situatie. Hierbij wordt rekening gehouden met de stand van de zon, windrichting en de doorlooptijd van een project. Daarnaast wordt door een voor- en najaarsbeurt een gedeelte van de beplanting vervangen zodat we het gehele jaar een groen en levendig beeld kunnen garanderen.

Inclusief onderhoud

De Groene Bouwhekken worden inclusief onderhoud geleverd. Dit onderhoud bestaat uit een aantal elementen:

Voor- en/of najaarsbeurt.
Controle en eventueel vervanging van dode of slechte planten.
Aanvullen van voeding en substraat wanneer nodig.
De planten van voldoende water voorzien.

Bouwplaats vergroenen

De Groene Bouwhekken verbeteren de uitstraling van een bouwplaats, het is de ideale combinatie tussen afzetting en een natuurlijke uitstraling. Het watergeven door een sociale partij zorgt voor een maatschappelijk betrokkenheid rondom de bouwplaats. Door de Groene Bouwhekken worden voorbijgangers even afgeleid van het ‘geweld’ en ongemak van een bouwplaats. Dit vermindert de overlastervaring zowel in drukbezochte gebieden, zoals een stationsgebied, als op rustige plaatsen zoals een begraafplaats. Wij richten ons op plekken waarbij de overlast van een bouwplaats een grote impact heeft op de omgeving en daarmee op de reputatie van de aannemer of gemeente.

Lokale betrokkenheid

Het is ook mogelijk om het onderhoud op een andere manier uit te voeren om beter aan te sluiten op de situatie. Zo kan het water gegeven worden door leerlingen van een school uit de buurt of door omwonenden, om juist de lokale leefomgeving te betrekken bij een bouwplaats en zo de overlast te verminderen.