• Berkel-Enschot

Berkel-Enschot
10 GROENE BOUWHEKKEN
SEPT. 2018 - JAN. 2020

Groene Bouwhekken in Berkel-Enschot

Heijmans gaat de eerste fase van nieuwbouwproject Koningsoord in Berkel-Enschot realiseren. Het betreft 139 appartementen en ruim 11.000 m2 aan commerciële ruimte die samen met Abdij Koningsoord het nieuwe Dorpshart van Berkel-Enschot vormen. Heijmans, de gemeente Tilburg en de toekomstige winkeleigenaren hebben definitief overeenstemming bereikt over het nieuwe woon- en winkelgebied.

Om te zorgen dat de overlast tijdens de bouw zo min mogelijk ervaren wordt, zijn er direct voor restaurant Hemels Koningsoord 10 Groene Bouwhekken geplaatst. De uitstraling van de bouwplaats wordt hiermee ‘vergroend’.

Er is gekozen om een aantal poster op te hangen op de houten bouwhekken, om daarmee de voorbijganger te informeren over het bouwproject. Wat ons betreft een leuke combinatie tussen groen en functie!

Wij zijn er dan ook trots op dat wij hier 10 Groene Bouwhekken hebben mogen plaatsen, direct tegenover café  Hemels Koningsoord. Voor dit project zijn de hekken geproduceerd door Stichting Bouwloods Utrecht, hier krijgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een opleiding houtbewerking.  De planten zijn weer geleverd door de Koninklijke Ginkel Groep.

Het onderhoud van de planten wordt dit keer gedaan door Stadstuinderij Tilburg, onderdeel van Het WerktDe missie van Het Werkt is de mogelijkheden van (jong-)volwassenen met een grote afstand tot de samenleving, in de gemeente Tilburg en omstreken, te vergroten. Dit doen zij onder andere door het aanbieding van dagbesteding, zoals het onderhouden van de Groene Bouwhekken! 

IN OPDRACHT VAN:
IN SAMENWERKING MET: