• AMC Holendrecht

Renovatie stationsplein Holendrecht

Elke dag fietsen en lopen er duizenden reizigers over het stationsplein Holendrecht.
De gemeente vindt het belangrijk dat de bezoeker zich op dit stationsplein prettig en veilig voelt. De inrichting van het plein zoals deze nu is, draagt daar niet genoeg aan bij.

Het stationsplein Holendrecht krijgt daarom aan de kant van het ziekenhuis AMC de komende jaren een nieuw gezicht. Van eind oktober 2018  tot de zomer van 2020 gaat het gebied in acht fasen opnieuw ingericht worden door Van Wijk Nieuwegein. Zo wil de gemeente dat het gebied sociaal veiliger wordt en er mooier uitziet. Dit doet de gemeente door tussen het station en het ziekenhuis een parkje te maken in de vorm van een ‘ellips’ met veel groen. De Groene Bouwhekken passen hier tijdens de bouwwerkzaamheden natuurlijk perfect bij! Zowel qua groene uitstraling als maatschappelijke impact.

Voor dit project zijn de hekken geproduceerd door Stichting Bouwloods Utrecht, hier krijgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een opleiding houtbewerking. De planten zijn dit keer geleverd door de Reinaerde Groendiensten, een sociale onderneming die opleiding biedt aan jongeren tot assistent-hovenier. Deze partij verzorgd daarnaast ook het transport en de installatie van al het hekwerk en plantenbakken.

Het onderhoud van het groen gebeurt door het Leger Des Heils 50|50. Deze partij biedt beschutte werkplekken voor mensen die in het gewone leven niet op eigen kracht aan de slag kunnen. Door de samenwerking met deze drie partijen zorgen wij (en daarmee onze opdrachtgevers) voor een impact in de productie van de hekken, het kweken van de planten, het leveren en installeren van het hekwerk én in het onderhoud van de planten.

IN OPDRACHT VAN:
IN SAMENWERKING MET: