Background

Amsterdam Holendrecht

 

Van Wijk Nieuwegein

Renovatie stationsplein Holendrecht

Elke dag fietsen en lopen er duizenden reizigers over het stationsplein Holendrecht. De gemeente vindt het belangrijk dat de bezoeker zich op dit stationsplein prettig en veilig voelt. De inrichting van het plein zoals deze nu is, draagt daar niet genoeg aan bij.

Het stationsplein Holendrecht krijgt daarom aan de kant van het ziekenhuis AMC de komende jaren een nieuw gezicht. Van eind oktober 2018  tot de zomer van 2020 gaat het gebied in acht fasen opnieuw ingericht worden door Van Wijk Nieuwegein. Zo wil de gemeente dat het gebied sociaal veiliger wordt en er mooier uitziet.

Dit doet de gemeente door tussen het station en het ziekenhuis een parkje te maken in de vorm van een ‘ellips’ met veel groen. De Groene Bouwhekken passen hier tijdens de bouwwerkzaamheden natuurlijk perfect bij! Zowel qua groene uitstraling als maatschappelijke impact.

Voor dit project zijn er 140 Houten Bouwhekken geproduceerd door Stichting Bouwloods Utrecht, hier krijgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een opleiding houtbewerking.

De planten zijn dit keer geleverd door de Reinaerde Groendiensten, een sociale onderneming die opleiding biedt aan jongeren tot assistent-hovenier. Deze partij verzorgd daarnaast ook het transport en de installatie van al het hekwerk en plantenbakken.

Het onderhoud van het groen wordt gedaan het Leger Des Heils 50|50. Deze partij biedt beschutte werkplekken voor mensen die in het gewone leven niet op eigen kracht aan de slag kunnen.

Door de samenwerking met deze drie partijen helpen wij (en daarmee onze opdrachtgevers) mensen met (re-)integreren op de arbeidsmarkt.

De gemeente wil dat het gebied sociaal veiliger wordt en er mooier uitziet.

Met de Groene Bouwhekken zorgen we ervoor dat dit ook tijdens de bouw zo is.

Background

Door samen te werken helpen wij (en daarmee onze opdrachtgevers) mensen met (re-)integreren op de arbeidsmarkt.

IN OPDRACHT VAN:
IN SAMENWERKING MET: