Background

Ons verhaal

 

Wie we zijn en waarom we bestaan.

Visie, missie en strategie

Hoe kijken wij naar de wereld?

Onze visie is dat iedereen deel moet kunnen nemen aan de arbeidsmarkt. Er zijn helaas veel mensen die hier om allerlei redenen van worden uitgesloten. Zij hebben een zogenoemde ‘afstand tot de arbeidsmarkt’.

Wat willen wij bereiken?

Wij streven naar een inclusieve maatschappij en een gezonde arbeidsmarkt waar voor ieder mens plek is. Er moet voor iedereen ruimte zijn om te leren, te werken en zichzelf te ontplooien. Zo kunnen we allemaal volwaardig participeren in de maatschappij. Dat is onze missie!

Hoe behalen we onze missie?

We hebben ons hele proces zo ingericht dat we mensen helpen met (re-)integreren. Van productie en plaatsing tot het groenonderhoud op locatie. De werkzaamheden voeren we niet zelf uit, maar beleggen we bij sociale organisaties. We betalen hiervoor een eerlijke prijs en helpen met het slim inrichten van werkprocessen, terwijl onze partners zich focussen op het begeleiden en opleiden van mensen.

Onze kernwaarden

Impact

Ons hele proces is ingericht om mensen te helpen met (re-)integreren tot de arbeidsmarkt. Onze producten en diensten kunnen vaak opgevoerd worden als Social Return invulling.

Duurzaamheid

In de ontwikkeling van onze producten houden we op alle vlakken rekening met de belasting van het milieu. De hekken zijn circulair ontworpen en gemaakt van PEFC-gecertificeerd hout.

Uitstraling

Onze hekken en plantenbakken verbeteren de uitstraling van de bouwplaats en verminderen de overlast. Onze onderhoudsservice zorgt ervoor dat de bouwplaats er altijd netjes uitziet.

Background

In ons hele proces werken we samen met organisaties die een opleiding en begeleiding bieden aan mensen die aan het
(re-) integreren zijn.

Het team

Teamfoto's website - rond-2

Hugo Ward

projectmanagement

“Als jonge ondernemer ben ik gaan beseffen dat ik veel geluk heb gehad met de kansen die ik heb gekregen in mijn leven. Voor heel veel mensen is dit niet vanzelfsprekend. Ik geloof dat iedereen een kans moet kunnen krijgen.

Op kantoor ben ik of aan het bellen of zit ik gebogen over de projectplanning. Al het contact met klanten gaat via mij en ik zorg dat onze hekken netjes geleverd en opgehaald worden. Met enige regelmaat spring ik in de auto om langs klanten te rijden of sta ik op een podium om meer mensen te vertellen over de (sociale) missie van Groene Bouwhekken.”

Teamfoto's website - rond-5

Matthijs Ariens

productontwikkeling

“Wat mij betreft is er niemand met een afstand tot de arbeidsmarkt, het is juist onze huidige arbeidsmarkt die deze afstand heeft benoemd en bevestigd. Iedereen is een volwaardig onderdeel van onze maatschappij en in de juiste omstandigheden komt iedereen tot bloei.

Als mede-oprichter heb ik verschillende taken binnen het bedrijf. De belangrijkste is de productontwikkeling. Ik bedenk en ontwerp nieuwe producten en verbeter onze huidige producten. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de HR en word ik geroepen voor alle klusjes op kantoor.”

Teamfoto's website - rond-4

Robbert de Vries

financiën en inkoop

“Met de Groene Bouwhekken bied ik onze partners werk zodat zij zich kunnen focussen op het re-integreren, want iedereen moet doen waar hij of zij goed in is.

Samen met Hugo en Matthijs ben ik vanaf het begin al betrokken. Tijdens de gemiddelde werkweek ben ik vooral bezig met de financiën en zorg ik ervoor dat materialen en onze eigen producten op voorraad zijn. Ik denk altijd een aantal stappen vooruit en kom regelmatig met nieuwe ideeën om ons bedrijf verder te laten groeien.”

Teamfoto's website - rond

Conmar Chamuleau

accountmanager

“Groene Bouwhekken voegen vergeleken met ‘gewone bouwhekken’ echt iets toe. Denk aan het klimaat, maar ook aan de arbeidsmarkt. Zelf heb ik een visuele beperking en weet ik hoe het voelt om niet te kunnen werken. Dat iedereen zijn steentje bij kan dragen vind ik heel belangrijk!

Chef Plant en Klant. Dat is hoe ik mijn functie meestal omschrijf. Ik ben verantwoordelijk voor het onderhoud en heb daarvoor contact met de sociale groenpartijen. Ook kies ik welke planten wij gebruiken en hoe we die het beste verzorgen. Naast al het groen, heb ik regelmatig contact met potentiële klanten. Om hen alles te vertellen over ons bedrijf.

Teamfoto's website - rond-6

Deborah Imminkhuizen

communicatie

Wat niet vanzelfsprekend is, proberen we bij Groene Bouwhekken wel vanzelfsprekend te maken. Het is goed mogelijk om een bedrijf te vormen dat zo duurzaam mogelijk werkt, de de wereld net iets mooier maakt en waar iedereen kan werken.

Communicatie en marketing en alles wat daarbij komt kijken. Dat is wat ik doe bij Groene Bouwhekken. De social media-kanalen, beurzen organiseren, foto’s maken, de website onderhouden en drukwerk ontwerpen. Oh, en ik regel de lekkerste lunches!”

Ronde_foto_tamas

Tamas Mester

Terreinbeheerder

“Bij Groene Bouwhekken heb ik van mijn hobby mijn werk kunnen maken. Hier kan ik lekker met m’n handen werken en ben ik veel met planten bezig. Toen ik net begon deed ik dit werk alleen, maar nu werk ik ook met collega’s die wij net iets meer begeleiding bieden. Fijn dat hier ook tijd en ruimte voor gemaakt wordt!

Als terreinchef ben ik elke dag buiten te vinden. Het terrein blijft opgeruimd, ik zet alle hekken klaar voor de projecten en verzorg het groen. Ook repareer ik kapotte hekken en plantenbakken, zodat die weer een nieuwe ronde mee kunnen. En als je een heftruck langs ziet rijden, dan zit ik daar meestal op!”

Heb jij een passie voor duurzaamheid, wil je graag sociaal ondernemen of lijkt het je gewoon heel leuk om ons team te komen versterken?

Background

“Het leuke is dat we eigenlijk niets met bouwhekken hadden.
Dat is juist onze kracht.”
– Hugo Ward

7 jaar Groene Bouwhekken

Groene-Bouwhekken-Plantenfabriek-Jan-Coolen_small
Groene Bouwhekken Jaarbeurs 011 (©maartenbenjamin.com)
Groene Bouwhekken Jaarbeurs 013 (©maartenbenjamin.com)

Waar het begon

Ons verhaal begon in 2016. In samenwerking met Jan Coolen van de Plantenfabriek zijn de eerste 60 Groene Bouwhekken gerealiseerd op het Jaarbeursplein in opdracht van de Green Business Club.

De Groene Bouwhekken waren toen nog een toevoeging aan bestaand hekwerk. Samen met de Plantenfabriek zijn deze hekken handmatig gemaakt. In het najaar van 2016 startte de samenwerking met Stichting Bouwloods Utrecht. Met De Bouwloods hebben wij gekeken of er een volledig houten bouwhek gemaakt kon worden, waarbij zoveel mogelijk werk wordt gecreëerd voor mensen die aan het (re-)integreren zijn.

Dit was het startschot voor de Groene Bouwhekken: een sociale onderneming die de leefbaarheid van bouwplaatsen letterlijk verbeterd. Zowel qua uitstraling als maatschappelijke impact. Inmiddels zijn alle processtappen sociaal ingericht: productie door Bouwloods Utrecht, PI Vught en Pantar, transport en installatie door Green2Grow en het onderhoud door een lokale sociale organisaties zoals Rotterdam Inclusief en Klus in de wijk.

Ben jij geraakt door ons verhaal, we vertellen je graag meer! Neem contact met ons op, we verwelkomen je graag bij ons op kantoor, in de werkplaats of bij een bouwhek in de stad.

Hoe nu verder

Het is onze missie om een gezonde arbeidsmarkt voor iedereen te creëren, maar wij zijn natuurlijk slechts een hele kleine speler in die arbeidsmarkt. Daarom slaan we samenwerkingen met grote bedrijven niet af, zelfs niet als dat een beetje concurrentie oplevert. Samen met Heras Mobile Fencing hebben we de Combi-Wood ontworpen. Het houten deel van het hek werd door ons geproduceerd in samenwerking met het Leger des Heils in Lelystad. In de video nemen we een kijkje in de werkplaats en spreken we met Nico en werkbegeleider Frans over het product wat ze maken en waarom dit werk juist voor deze mensen zo belangrijk is. 

Wil jij ook je ook samen met ons je bedrijf verduurzamen of advies over social return? Neem gerust contact met ons op!