Background

Ons verhaal

 

Wie we zijn en waarom we bestaan.

Visie, missie en strategie

Hoe kijken wij naar de wereld?

Onze visie is dat iedereen deel moet kunnen nemen aan de arbeidsmarkt. Er zijn helaas veel mensen die hier om allerlei redenen van worden uitgesloten. Zij hebben een zogenoemde ‘afstand tot de arbeidsmarkt’.

Wat willen wij bereiken?

Wij streven naar een inclusieve maatschappij en een gezonde arbeidsmarkt waar voor ieder mens plek is. Er moet voor iedereen ruimte zijn om te leren, te werken en zichzelf te ontplooien. Zo kunnen we allemaal volwaardig participeren in de maatschappij. Dat is onze missie!

Hoe behalen we onze missie?

We hebben ons hele proces zo ingericht dat we mensen helpen met (re-)integreren. Van productie en plaatsing tot het groenonderhoud op locatie. De werkzaamheden voeren we niet zelf uit, maar beleggen we bij sociale organisaties. We betalen hiervoor een eerlijke prijs en helpen met het slim inrichten van werkprocessen, terwijl onze partners zich focussen op het begeleiden en opleiden van mensen.

Onze kernwaarden

Impact

Ons hele proces is ingericht om mensen te helpen met (re-)integreren tot de arbeidsmarkt. Onze producten en diensten kunnen vaak opgevoerd worden als Social Return invulling.

Duurzaamheid

In de ontwikkeling van onze producten houden we op alle vlakken rekening met de belasting van het milieu. De hekken zijn circulair ontworpen en gemaakt van PEFC-gecertificeerd hout.

Uitstraling

Onze hekken en plantenbakken verbeteren de uitstraling van de bouwplaats en verminderen de overlast. Onze onderhoudsservice zorgt ervoor dat de bouwplaats er altijd netjes uitziet.

Background

In ons hele proces werken we samen met organisaties die een opleiding en begeleiding bieden aan mensen die aan het
(re-) integreren zijn.

Het team

Teamfoto's website - rond-2

Hugo Ward

projectmanagement

“Als jonge ondernemer ben ik gaan beseffen dat ik veel geluk heb gehad met de kansen die ik heb gekregen in mijn leven. Voor heel veel mensen is dit niet vanzelfsprekend. Het is daarom mijn persoonlijke missie om mensen te helpen met integreren op de arbeidsmarkt en in de maatschappij. Ik geloof dat iedereen een kans moet kunnen krijgen.”

Teamfoto's website - rond-5

Matthijs Ariens

productontwikkeling

“Wat mij betreft is er niemand met een afstand tot de arbeidsmarkt, het is juist onze huidige arbeidsmarkt die deze afstand heeft benoemd en bevestigd. Ik houd niet van labels en zeker niet als ze op mensen geplakt zijn. Iedereen is een volwaardig onderdeel van onze maatschappij en in de juiste omstandigheden komt iedereen tot bloei. Ik doe mijn uiterste best om deze omstandigheden te creëren.”

Teamfoto's website - rond-4

Robbert de Vries

financiën en inkoop

“Ik heb niet de kennis, kunde en enorme toewijding om mensen te helpen met het re-integreren in onze maatschappij. Maar dat neemt niet weg dat ik anderen de mogelijkheden kan bieden om dit wel te kunnen doen. Met de Groene Bouwhekken bied ik onze partners werk zodat zij zich kunnen focussen op het re-integreren, want iedereen moet doen waar hij of zij goed in is.”

Teamfoto's website - rond

Conmar Chamuleau

accountmanager

“Groene Bouwhekken voegen vergeleken met ‘gewone bouwhekken’ echt iets toe. Denk aan het klimaat, maar ook aan de arbeidsmarkt. De hekken zijn gemaakt en worden onderhouden door mensen die weer een kans krijgen op de arbeidsmarkt. Zelf heb ik een visuele beperking en weet ik hoe het voelt om niet te kunnen werken. Dat iedereen zijn steentje bij kan dragen vind ik heel belangrijk!”

Teamfoto's website - rond-6

Deborah Imminkhuizen

communicatie

Wat niet vanzelfsprekend is, proberen we bij Groene Bouwhekken wel vanzelfsprekend te maken. Het is goed mogelijk om een bedrijf te vormen dat zo duurzaam mogelijk werkt, de de wereld net iets mooier maakt en waar iedereen kan werken. Juist diegene die op andere plekken misschien geen kans krijgen. Ik inspireer graag zoveel mogelijk mensen om hetzelfde te doen!” 

Heb jij een passie voor duurzaamheid, wil je graag sociaal ondernemen of lijkt het je gewoon heel leuk om ons team te komen versterken?

Background

“Het leuke is dat we eigenlijk niets met bouwhekken hadden.
Dat is juist onze kracht.”
– Hugo Ward

7 jaar Groene Bouwhekken

Groene-Bouwhekken-Plantenfabriek-Jan-Coolen_small
Groene Bouwhekken Jaarbeurs 011 (©maartenbenjamin.com)
Groene Bouwhekken Jaarbeurs 013 (©maartenbenjamin.com)

Waar het begon

Ons verhaal begon in 2016. In samenwerking met Jan Coolen van de Plantenfabriek zijn de eerste 60 Groene Bouwhekken gerealiseerd op het Jaarbeursplein in opdracht van de Green Business Club.

De Groene Bouwhekken waren toen nog een toevoeging aan bestaand hekwerk. Samen met de Plantenfabriek zijn deze hekken handmatig gemaakt. In het najaar van 2016 startte de samenwerking met Stichting Bouwloods Utrecht. Met De Bouwloods hebben wij gekeken of er een volledig houten bouwhek gemaakt kon worden, waarbij zoveel mogelijk werk wordt gecreëerd voor mensen die aan het (re-)integreren zijn.

Dit was het startschot voor de Groene Bouwhekken: een sociale onderneming die de leefbaarheid van bouwplaatsen letterlijk verbeterd. Zowel qua uitstraling als maatschappelijke impact. Inmiddels zijn alle processtappen sociaal ingericht: productie door Bouwloods Utrecht, PI Vught en Pantar, transport en installatie door Green2Grow en het onderhoud door een lokale sociale organisaties zoals Rotterdam Inclusief en Klus in de wijk.

Ben jij geraakt door ons verhaal, we vertellen je graag meer! Neem contact met ons op, we verwelkomen je graag bij ons op kantoor, in de werkplaats of bij een bouwhek in de stad.

Hoe nu verder

Het is onze missie om een gezonde arbeidsmarkt voor iedereen te creëren, maar wij zijn natuurlijk slechts een hele kleine speler in die arbeidsmarkt. Daarom slaan we samenwerkingen met grote bedrijven niet af, zelfs niet als dat een beetje concurrentie oplevert. Samen met Heras Mobile Fencing hebben we de Combi-Wood ontworpen. Het houten deel van het hek werd door ons geproduceerd in samenwerking met het Leger des Heils in Lelystad. In de video nemen we een kijkje in de werkplaats en spreken we met Nico en werkbegeleider Frans over het product wat ze maken en waarom dit werk juist voor deze mensen zo belangrijk is. 

Wil jij ook je ook samen met ons je bedrijf verduurzamen of advies over social return? Neem gerust contact met ons op!