Maatwerk in Nieuwkijkduin

Maatwerk in Nieuw Kijkduin

In maart plaatsten we een project vol bijzonderheden. Direct aan het strand van Kijkduin wordt Nieuw Kijkduin gerealiseerd. Op deze plek komen wonen, winkelen, recreatie en uitgaan samen. FRED Developers heeft al drie gebouwen gerealiseerd, nu worden de laatste vier gebouwd. Tot de oplevering van deze gebouwen staan er 40 Groene Bouwhekken om de verblijfskwaliteit van bezoekers en bewoners tijdens de bouwwerkzaamheden te verbeteren.

Klimaat aan zee

Voor een gemiddeld 3 jarig kind ziet iedere bouwplaats er uit als een hele grote zandbak. Je kan dus zeggen dat een bouwplaats aan het strand niet perse anders is, dan elders in het land. Maar een project aan de kust betekent meer dan heel veel zand; het waait er namelijk ook altijd flink, de lucht is ziltig en er is weinig beschutting die bescherming biedt tegen de brandende zon. Onze standaard plantenbak zou in deze condities snel uitdrogen. Speciaal voor dit project stelde Wim van Green2Grow om deze reden plantenbakken samen die bestand zijn tegen deze weersomstandigheden. In deze bakken groeit meer dan alleen helmgras; het is een kleurrijke combinatie met onder andere heide, skimmia en blauwe seringen. Onze partner Weverling, die ook verantwoordelijk is voor al het toekomstige groen in het gebied, onderhoudt de planten op dit project. Verder moeten de bouwhekken zelf natuurlijk ook bestand zijn tegen de harde wind. Daarom is de hekkenlijn op deze locatie extra goed vastgezet met schoren.

Een knap staaltje omgevingsmanagement

Naast het weer, zijn er natuurlijk ook veel mensen om rekening mee te houden. Winkelend publiek langs de Kijkduinboulevard, terrasjespakkers, uitwaaiers en badgasten. Een aangename plek creëren voor de bezoekers van Nieuw Kijkduin was voor FRED dé aanleiding om Groene Bouwhekken te laten plaatsen. Al deze mensen moeten natuurlijk ook weten waar ze naartoe moeten, daarom ontwikkelde we samen met FRED unieke signing voor de winkels in het gebied. Zo kan iedereen goed de weg vinden, ondanks de veranderende bouwplaats.

Constructie op maat

We ontwikkelden ook een unieke bouwafscheiding langs de trap in Groene Bouwhekken stijl, zodat de grote trap die het winkelcentrum met het strand verbindt, beschikbaar blijft. Zo hoeft niemand om te lopen en doet het niets af aan de uitstraling van het project! En ook deze constructie is circulair ontworpen; er zijn bestaande bouwhek-onderdelen gebruikt en het hout kan na terugkomst weer gebruikt worden voor plantenbakken. 

Tevreden opdrachtgever

Lucia Pot (projectmanager bij FRED Developers) is bij met het resultaat: “Nieuw Kijkduin betekent iedere dag van het jaar comfortabel verblijven op een plek waar geen dag hetzelfde is. Doordat we het winkelcentrum in twee fasen opleveren, is het voor ons van belang dat we het gebied naast de bouwput zo prettig mogelijk maken voor bezoekers om te winkelen. Groene Bouwhekken zijn hierin een ware aanwinst. Het resultaat mag er wezen. Daarbij loopt vanaf moment één de samenwerking soepel en flexibel. Wij zijn meer dan tevreden!”

planten groene bouwhekken
speciale planten
constructie langs trap maatwerk groene bouwhekken
constructie langs trap
signing maatwerk groene bouwhekken
sigining in Nieuw Kijkduin

Ben je geïnspireerd en wil je ook samenwerken met Groene Bouwhekken?
> neem contact op om de mogelijkheden te bespreken