Het eerste project met Van Wijnen is een feit! Sinds december 2021 staan onze bouwhekken rondom de bouwplaats aan de Postjesweg in Amsterdam. Een eerste project met een nieuwe grote aannemer is niet niks, dus voor deze speciale gelegenheid gingen we op bezoek. Uitvoerder Melvin Kloek ontving ons op de bouwplaats waar hij meer vertelde over het project en de rol van Groene Bouwhekken.

Het eerste project

Op de hoek van de Postjesweg en Derkinderenstraat in Amsterdam Nieuw-West ligt de bouwplaats waar Van Wijnen de woontorens “Caritas” en “Fortitudo” realiseert. In de torens komen maar liefst 221 middeldure huurwoningen met in het midden een grote gemeenschappelijke binnentuin. De verwachting is dat het gehele project in 2024 wordt opgeleverd. Tot die tijd staan er rondom de bouwplaats 43 houten bouwhekken met aan ieder bouwhek een plantenbak. De bouwhekken op dit project zijn gemaakt en worden de plantenbakken worden onderhouden door het Amsterdamse sociale ontwikkelbedrijf Pantar.

Geen SROI-verplichting, toch Groene Bouwhekken

Uitvoerder Melvin kwam onze bouwhekken voor het eerst tegen op LinkedIn. ‘Ik vond de hekken op de foto er onwijs gaaf uitzien. Toen ik ze rondom een bouwplaats in Amsterdam zag staan, was ik verkocht en wilde ik ze bij ons project aan de Postjesweg.’ De bouw van de appartementencomplexen is in opdracht van een commerciële vastgoedontwikkelaar, waardoor Van Wijnen géén SROI-verplichting heeft op dit project. Toch wilde Melvin graag Groene Bouwhekken inzetten. ‘We wilden graag iets doen voor de omwonenden die komende jaren last hebben van de bouw. Met de plaatsing van de nieuwe hekken hebben we de bewoners positief verrast: de reacties waren lovend! Ze zijn er echt heel blij mee!’ Melvin zelf is ook tevreden dat zijn bouwplaats er netjes uitziet: ‘Van die stalen bouwhekken trekken al krom als je er naar kijkt, terwijl deze houten bouwhekken van een degelijke kwaliteit zijn!’


De bouwplaats is jouw visitekaartje, wij zorgen dat het er goed uitziet! Onze bouwhekken verbeteren de uitstraling van de bouwplaats en verminderen de overlast voor buurtbewoners en voorbijgangers. Wij zorgen voor het onderhoud van plant en hek op locatie, zodat het project er vanaf dag één tot de oplevering goed bijstaat. Omgevingsmanagement waar jij én de buurt blij van wordt!

Ben je geïnspireerd en wil je ook samenwerken met Groene Bouwhekken?

> neem contact op om de mogelijkheden te bespreken