Hugo (Groene Bouwhekken) en Barthel (A. van Liempd Sloopbedrijven)

In een woonwijk in Bergen op Zoom staat een groot flatgebouw klaar om gesloopt te worden. Dat slopen gaat hier heel precies. Alle materialen uit het gebouw worden van elkaar gescheiden. Dit doet A. van Liempd sloopbedrijven om alles weer te hergebruiken. Het materiaal dat uit een gebouw komt kan voor van alles worden gebruikt, deze keer voor Groene Bouwhekken!

Als Groene Bouwhekken maken wij normaal gesproken bouwhekken van PEFC-gecertificeerd Douglashout. We staan altijd open voor goede ideeën, dus toen Barthel van Van Liempd bij ons aanklopte gingen we graag in gesprek. Hij had vurenhouten balken over uit een Rotterdams sloopproject. Of wij daar bouwhekken van konden maken. Dat kan zeker!

Sociale werkplaats timmert de hekken in elkaar

In de circulaire zagerij van Van Liempd werden eventuele spijkers verwijderd uit de balken. Vervolgens zaagden zij halffabricaten van de vurenhouten balken. De halffabricaten gingen door naar Utrecht. Bij onze partner, stichting De Bouwloods in De Meern, werden de bouwhekken gemaakt. Bij De Bouwloods werken mensen die anders niet snel aan een baan komen. Hier leren zij veel over houtbewerking, onder andere door het maken van onze houten bouwhekken.

Circulaire bouwhekken bij De Bouwloods

Geen afval, maar nieuw materiaal

Binnen Groene Bouwhekken zoeken wij altijd naar mogelijkheden om materiaal te hergebruiken. Zo hergebruiken wij bijvoorbeeld hout van onze hekken en informatieborden. Dat doel deelt Groene Bouwhekken met A. van Liempd Sloopbedrijven. Zij zien een sloopflat niet als een berg met afval, maar juist een berg aan grondstoffen. Gebruikte materialen waar nog mooie nieuwe producten van gemaakt kunnen worden.

Groene Bouwhekken van sloophout in Bergen op Zoom

De cirkel is rond nu de materialen uit gesloopte gebouwen ook weer gebruikt worden op de bouwplaats van het volgende sloopproject. Het resultaat zijn circulaire bouwhekken van sloophout met een extra groene uitstraling door de plantenbakken eraan.


Wil jij ook bouwhekken van sloophout bij jouw project?

> Neem hier contact met ons op of mail direct naar hugo@groenebouwhekken.nl