Collega's van BAM, NAS en Groene Bouwhekken op de bouwplaats ORC de Hazelaar
Van links naar rechts: André Hartkoorn (BAM), Roland Hartmans (NAS), Baris Kucuksu (BAM), Jeroen Zandboer (BAM) en Hugo Ward (Groene Bouwhekken).

Een duurzame samenwerking met BAM

Koninklijke BAM Groep is niet alleen een van de grootste bouwbedrijven van Nederland, maar werd recent ook door Cobouw benoemd tot het Meest Duurzame Bouwbedrijf. Hoog tijd om de samenwerking tussen BAM en Groene Bouwhekken uit te lichten!

8 projects and counting

Het eerste project dat  Groene Bouwhekken voor BAM deed, dateert alweer terug naar 2017 waar we de herinrichting van het stationsgebied in Driebergen-Zeist omheinde. Sindsdien hebben we voor BAM bouwhekken verzorgd bij verschillende projecten door heel Nederland. Momenteel staan er Groene Bouwhekken bij de bouwprojecten Groeneveen, Provinciehuis Overijssel en ORC de Hazelaar. Binnenkort plaatsen we alweer het 8ste project voor BAM aan de Argonautenweg in Rotterdam.

Waarom BAM voor Groene Bouwhekken kiest

Koninklijke BAM Groep is niet voor niets verkozen tot het Meest Duurzame Bouwbedrijf van Nederland. BAM stelt zichzelf ambitieuze doelen betreffende de eigen CO2-uitstoot, energieverbruik en het hergebruik van bouwafval. Bovendien geeft het bedrijf goede voorbeelden van indicatoren, projecten en initiatieven die hun duurzaamheidsambitie onderbouwen. Groene Bouwhekken is één van die initiatieven. Wij streven naar een duurzame en circulaire bouwsector. In de ontwikkeling van onze producten houden we op alle vlakken rekening met de belasting van het milieu. De bouwhekken zijn circulair ontworpen, zodat reparatie mogelijk is en we vrijwel geen afval creëren. Groene Bouwhekken zijn bovendien gemaakt van PEFC-gecertificeerd hout afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. BAM ondersteunt de missie en visie van Groene Bouwhekken op het gebied van duurzaamheid en werkt dus graag met ons samen!

Social Return

Groene Bouwhekken zet zich niet alleen in voor het milieu, maar ook voor sociale inclusie. Door middel van de verhuur van Groene Bouwhekken creëren we mogelijkheden voor mensen om weer mee te doen aan de arbeidsmarkt. Van productie en inplanten tot transport, plaatsing en onderhoud; het hele proces is ingericht om mensen te helpen met (re-)integreren. Onze producten en diensten kunnen hierdoor vaak opgevoerd worden als Social Return invulling. Door het inzetten van Groene Bouwhekken timmert BAM dus mee aan een gezonde arbeidsmarkt voor iedereen.

Praktijkvoorbeeld ORC de Hazelaar

Neem het project ORC de Hazelaar, te zien op de foto’s. Deze hekken zijn gemaakt door sociaal ontwikkelbedrijf Pantar en geplaatst door leerwerkbedrijf Green2Grow. De planten worden onderhouden door het groenteam van Roland van NAS Rotterdam. Uitvoerder André heeft al vele positieve reacties van omgeving gekregen op de uitstraling die de bouwhekken aan de bouwplaats geeft. Ook Duurzaamheidscoördinator Jeroen is blij met de samenwerking: Bouwhekken heb je toch nodig. Dus waarom zou je dan niet de duurzaamste optie kiezen?”


Ben je geïnspireerd en wil je ook samenwerken met Groene Bouwhekken?
> neem contact op om de mogelijkheden te bespreken