Background

Veel gestelde vragen

 

Bekijk de antwoorden of neem contact op

Wat is een Groen Bouwhek?

Een Groen Bouwhek is een houten hek waar één of twee plantenbakken aan opgehangen kunnen worden. De hekken zijn van één dag tot meerdere jaren te huur en eventueel te koop. Onze hekken kunnen in voeten en semi-permanent geplaatst worden en ze zijn te combineren met reguliere bouwhekken. Bekijk het assortiment.

Kan ik de bouwhekken ook inkopen?

Afhankelijk van de doorlooptijd kunnen onze bouwhekken (onder bepaalde voorwaarden) ingekocht worden. De plantenbakken blijven in verband met het onderhoud in verhuur.

Wat kost een Groen Bouwhek?

De kosten zijn afhankelijk van de doorlooptijd van een project en het aantal hekken en plantenbakken. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Wie geeft de planten water?

Wij zijn verantwoordelijk voor het onderhoud. We regelen dat een lokale onderhoudspartij minimaal één keer in de twee weken langs komt om de planten water te geven, afval te verwijderen en eventueel kleine reparaties aan de hekken uit te voeren. De kosten hiervan zijn inbegrepen in de huur van de plantenbakken.

Op welke manier worden Groene Bouwhekken geplaatst?

De hekken kunnen zowel in kunststof voeten als semi-permanent in de grond geplaatst worden. Bij het plaatsen in voeten moet er gekeken worden naar het extra verstevigen van de hekken middels schoren. Bekijk houten bouwhek voor de details van het product.

Wie doet de plaatsing?

Wij voorzien de plaatsing van de hekken en plantenbakken. Meestal wordt dit gedaan door Groendiensten Reinaerde. In overleg kan de aannemer dit ook zelf doen.

Zijn Groene Bouwhekken overklimbaar?

De Groene Bouwhekken worden met name ingezet in stedelijk gebied met veel sociale controle. Mocht er toch weinig vertrouwen zijn, kunnen er overklimstrips op de bouwhekken geplaatst worden. Een opgeruimde bouwplaats is van belang: ontmoedig ‘kwaadwillende’ door te laten zien dat er niets te halen valt. Bekijk houten bouwhek voor de details van het product.

Moet ik de hele bouwplaats voorzien van Groene Bouwhekken?

Natuurlijk is het leuk om de volledige bouwplaats te voorzien van Groene Bouwhekken, maar hier is niet altijd budget voor. Kijk vooral waar mensen voorbij lopen of op uitkijken. Dit zijn de plekken met de meeste impact. Wat ons betreft is het niet of-of. Bij veel projecten worden Groene Bouwhekken gecombineerd met reguliere bouwhekken. Neem contact met ons op, dan bekijken we samen de situatie.

Wat gebeurt er bij schade of diefstal door omgeving?

Als je bouwhekken met plantenbakken huurt, dan verzorgen wij de eventuele herstelwerkzaamheden. Bij schade of diefstal door de omgeving brengen we geen kosten in rekening. Schade veroorzaakt door de huurder brengen we wel in rekening.

Geven jullie ook advies?

Graag zelfs. Aangezien we tientallen projecten met uiteenlopende aantallen, locaties en doorlooptijden hebben gedaan, kunnen wij advies op maat geven. Heb je nog geen specifiek plaatsingsplan of budget? Geen probleem! Wij kunnen verschillende scenario’s schetsen met uiteenlopende aantallen/budgetten.

Ik heb een idee. En nu?

Neem met ons contact op! Alles wat binnen onze missie past, omarmen wij. Laten we beginnen met een kop koffie bij ons in de werkplaats. Daag ons maar uit!