Background

Veelgestelde vragen

 

Vind hier het antwoord op jouw vragen.         Niet gevonden? Neem dan contact met ons op!

Wat is een Groen Bouwhek?

Een Groen Bouwhek is een houten hek. Bij het bouwhek kunnen hier één of twee plantenbakken aan opgehangen worden. De hekken zijn van één dag tot meerdere jaren te huur en eventueel te koop. Onze hekken kunnen in voeten en semi-permanent geplaatst worden en ze zijn te combineren met reguliere bouwhekken. Bekijk het assortiment.

Hoe werkt het statiegeld bij het kopen van hekken?

Wanneer je voor een lange periode hekken nodig hebt, kan het goedkoper zijn om een hek te kopen in plaats van te huren. Er wordt statiegeld gerekend bij het kopen van onze hekken. Dit komt bovenop de prijs. Dit bedrag krijg je weer terug, wanneer je de hekken niet meer gebruikt en deze weer bij Groene Bouwhekken inlevert. Zo willen wij voorkomen dat goede hekken of onderdelen weggegooid worden, terwijl deze nog hergebruikt kunnen worden.

Kan ik de bouwhekken ook inkopen?

Afhankelijk van de doorlooptijd kunnen onze bouwhekken (onder bepaalde voorwaarden) ingekocht worden. De plantenbakken verhuren wij alleen in verband met het onderhoud. Bij de verkoop van bouwhekken rekenen wij statiegeld. Dit krijg je terug wanneer je de hekken weer bij ons inlevert. 

Wat kost een Groen Bouwhek?

De kosten zijn afhankelijk van de doorlooptijd van een project en het aantal hekken en plantenbakken. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Op welke manier worden Groene Bouwhekken geplaatst?

De hekken kunnen zowel in stalen voetplaten als semi-permanent in de grond geplaatst worden. Bij het plaatsen in voeten moet er gekeken worden naar het extra verstevigen van de hekken middels schoren. Bekijk houten bouwhek voor de details van het product.

Wie doet de plaatsing?

Wij voorzien de plaatsing van de hekken en plantenbakken. Meestal wordt dit gedaan door Green2Grow. In overleg kan de aannemer dit ook zelf doen.

Wie geeft de planten water?

Wij zijn verantwoordelijk voor het onderhoud. We regelen dat een lokale onderhoudspartij minimaal één keer in de twee weken langs komt om de planten water te geven, afval te verwijderen en eventueel kleine reparaties aan de hekken uit te voeren. In de zomer komen we elke week langs om water te geven. De kosten hiervan zijn inbegrepen in de huur van de plantenbakken. 

Zijn Groene Bouwhekken overklimbaar?

De Groene Bouwhekken worden met name ingezet in stedelijk gebied met veel sociale controle. Mocht er toch weinig vertrouwen zijn, kunnen er overklimstrips op de bouwhekken geplaatst worden. Een opgeruimde bouwplaats is van belang: ontmoedig ‘kwaadwillende’ door te laten zien dat er niets te halen valt. Bekijk houten bouwhek voor de details van het product.

Moet ik de hele bouwplaats voorzien van Groene Bouwhekken?

Natuurlijk is het leuk om de volledige bouwplaats te voorzien van Groene Bouwhekken, maar hier is niet altijd budget voor. Kijk vooral waar mensen voorbij lopen of op uitkijken. Dit zijn de plekken met de meeste impact. Wat ons betreft is het niet of-of. Bij veel projecten worden Groene Bouwhekken gecombineerd met reguliere bouwhekken. Neem contact met ons op, dan bekijken we samen de situatie.

Wat gebeurt er bij schade of diefstal door omgeving?

Als je bouwhekken met plantenbakken huurt, dan verzorgen wij de eventuele herstelwerkzaamheden. Bij schade of diefstal door de omgeving brengen we geen kosten in rekening. Schade veroorzaakt door de huurder brengen we wel in rekening.

Geven jullie ook advies?

Graag zelfs. Aangezien we tientallen projecten met uiteenlopende aantallen, locaties en doorlooptijden hebben gedaan, kunnen wij advies op maat geven. Heb je nog geen specifiek plaatsingsplan of budget? Geen probleem! Wij kunnen verschillende scenario’s schetsen met uiteenlopende aantallen/budgetten.

Ik heb een idee. En nu?

Neem met ons contact op! Alles wat binnen onze missie past, omarmen wij. Laten we beginnen met een kop koffie bij ons in de werkplaats. Daag ons maar uit!