Houten Plantenblok

Het plantenblok, ook wel Plok genoemd, is een grote, houten plantenbak. Het is de groene variant op het betonnen Jumbo Blok. Ook al is het uiterlijk anders, de functie blijft hetzelfde. Een plantenblok is te gebruiken als afzetting, voor de sier of als verkeersgeleider.

Onze sociale partners onderhouden de plantenblokken elke twee weken voor ons. Door het ingebouwde waterreservoir krijgen de planten genoeg water. Zo staan de plantenblokken er altijd netjes bij.

Het houten plantenblok is duurzaam, omdat het volledig gemaakt is van PEFC-gecertificeerd Douglashout. De blokken worden, net als onze andere producten, gemaakt door mensen die (re-)integreren op de arbeidsmarkt. Hierdoor kan de factuur voor onze houten producten vaak opgevoerd worden als Social Return invulling.

checkTransport

Wij zorgen ervoor dat de Plantenblokken op de afgesproken dag en locatie geleverd en geplaatst worden.

checkOnderhoudsservice

Wij verzorgen het complete onderhoud van de Plantenblokken. Van water geven tot het vervangen van planten en kleine reparaties.

check Social Return

Door het huren van onze producten help je mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk. Je kunt onze facturen opvoeren als SROI invulling.

Specificaties

  • Afmetingen B x H x D: 1250 x 569 x 500 mm
  • Materiaal: PEFC-gecertificeerd Douglas hout en zeildoek met overloop
  • Inclusief: waterreservoir, substraat, planten en onderhoud
  • PEFC Certificaatnummer: SCS-PEFC-COC-000652-HX | Licentienummer : PEFC/30-32-1009
  • Gewicht: 102 Kg zonder water (±150 Kg met water en vochtige grond)
  • Plaatsing: te plaatsen met heftruck, kooiaap of pompwagen
  • Levertijd: op aanvraag

Van plant naar bank

Het is een optie om één helft van het plantenblok aan te passen naar een bank. Het zitgedeelte wordt ook gemaakt van Douglas hout. Het is niet mogelijk om een plantenblok helemaal zonder planten te huren.

 Stevige poten

Het plantenblok staat op poten zodat het verplaatst kan worden met een heftruck, kooiaap of pompwagen. De poten zijn behandeld en staan door een RVS bout los van de grond zodat het kopse hout niet aangetast wordt.

productie Groene Bouwhekken

Social return

In ons hele proces werken we aan (re-)integratie tot de arbeidsmarkt. Hierdoor kunnen onze producten vaak opgevoerd worden als Social Return invulling. Social Return On Investment (SROI) mogelijkheden variëren per gemeente. Bekijk op de SROI-kaart voor hoeveel procent Groene Bouwhekken in jouw gemeente opgevoerd kunnen worden als Social Retun invulling.

Materiaal en kleur

Het Plantenblok wordt gemaakt van PEFC-gecertificeerd Douglas hout. Het hout is onbehandeld, want dat is beter voor het milieu. Het zorgt er ook voor dat het hout verkleurd, wanneer het blootgesteld wordt aan UV-straling. Bij oplevering is het hek licht van kleur, na een paar maanden wordt het blok grijs.

Inclusief onderhoud

Als je plantenblokken bij ons huurt, doen wij het onderhoud voor jou. Het verzorgen van de planten wordt gedaan door onze sociale partners. Op deze manier zorgen wij ervoor dat de plantenbakken er altijd netjes uitzien. Daarnaast creëren wij ook werk en helpen wij nog meer mensen die (re-)integreren.

Bekijk ook

Houten Infrahek

Houten Infrahekken zijn ideaal voor het begeleiden van loopstromen bij Infraprojecten. Dit hek is 1 meter hoog en bijna 2,5 meter lang.

Houten Bouwhek

Onze houten bouwhekken worden gemaakt van onbehandeld Douglas hout. Maak van dit houten bouwhek een écht Groen Bouwhek door er één of twee plantenbakken aan op te hangen.