De plantenbak

Maak van je bouwhek een écht Groen Bouwhek door er één of twee plantenbakken aan op te hangen. Een plantenbak is gevuld met een variatie aan wintergroene planten, zoals Klimop, Maagdenpalm en Skimmia.

De ombouw gemaakt is van PEFC-gecertificeerd hout en bovendien circulair ontworpen. De planten worden opgekweekt door mensen die aan het (re-)integreren zijn. Hierdoor kunnen onze producten vaak opgevoerd worden als Social Return invulling.

Een plantenbak huur je inclusief onderhoudsservice. Wij regelen dat een lokale sociale groendienst eens in de twee weken langs gaat om de planten water te geven, afval te verwijderen en te snoeien. Daarnaast kunnen ze ook reparaties uitvoeren, zoals het vervangen van een plank.

De plantenbakken kunnen gecombineerd worden met zowel de houten bouwhekken als de refurbished houten bouwhekken. Daarnaast kunnen onze plantenbakken ook aan de Combi-Wood hekken van Heras.

checkTransport

Wij zorgen ervoor dat de hekken en gevulde plantenbakken op de afgesproken dag en locatie geleverd en geplaatst worden.

check Plaatsing

De hekken kunnen zowel in voeten als semi-permanent geplaatst worden. Wij verzorgen de plaatsing, zodat alles er vanaf dag één goed uit ziet.

checkOnderhoudsservice

Wij verzorgen het complete onderhoud van bouwhekken met plantenbakken. Van water geven tot het vervangen van planten en kleine reparaties.

Specificaties

  • B x H x D: 621 x 245 x 251 mm
  • Materiaal: PEFC*-gecertificeerd Douglas hout en kunstof
  • Waterreservoir: 6 L
  • Gewicht excl. water: 8 Kg
  • Levertijd: 0 tot 3 weken (indien op voorraad)
  • Prijs: op aanvraag

* PEFC Certificaatnummer: SCS-PEFC-COC-000652-HX | Licentienummer : PEFC/30-32-1009

Materiaal en kleur

Het houten bouwhek wordt gemaakt van PEFC-gecertificeerd Douglas hout. Het hout is onbehandeld, want dat is beter voor het milieu. Het zorgt er ook voor dat het hout verkleurd, wanneer het blootgesteld wordt aan UV-straling. Bij oplevering is het hek licht van kleur, na een paar maanden wordt het hek grijs.

Circulair ontwerp

Al onze producten zijn circulair ontworpen. Dit betekent dat alle losse onderdelen makkelijk vervangen kunnen worden. Hierdoor kunnen onze producten, vaak zelfs op locatie, gerepareerd worden. Doordat de hekken van hout zijn, kan ook graffiti er zo af geschuurd worden. Mocht een hek toch te veel schade hebben, dan halen we ‘m uit elkaar en repareren we met het de onderdelen die nog bruikbaar zijn andere hekken. Zo minimaliseren we het afval wat we produceren.

productie Groene Bouwhekken

Social return

In ons hele proces werken we aan (re-)integratie tot de arbeidsmarkt. Hierdoor kunnen onze producten vaak opgevoerd worden als Social Return invulling. Social Return On Investment (SROI) mogelijkheden variëren per gemeente. Bekijk op de SROI-kaart voor hoeveel procent Groene Bouwhekken in jouw gemeente opgevoerd kunnen worden als Social Retun invulling.

Bekijk ook

Houten bouwhek

Houten bouwhek

Onze houten bouwhekken worden gemaakt van onbehandeld Douglas hout. Een nieuw of kort gebruikt hek is bij oplevering licht van kleur. Dit zorgt voor een frisse uitstraling.

Refurbished bouwhek

Hekken die na een project terugkomen worden indien nodig gerepareerd. Daarna zijn ze weer klaar voor een nieuw project. Door blootstelling aan UV-straling zijn deze hekken vergrijst.