Het gerecycled houten bouwhek

Dit bouwhek is gemaakt van hout dat een tweede leven heeft gekregen. Het hout komt namelijk van afgekeurde constructiebalken uit gebouwen die gedemonteerd zijn. De balken van Europees zachthout mogen niet meer als balk gebruikt worden, maar het hout kan nog goed een tweede ronde mee. Om het circulaire bouwhek af te maken kun je er houten plantenbakken aan hangen. De planten maken het duurzame plaatje helemaal af. 

Het hek wordt gemaakt door mensen die (re-)integreren op de arbeidsmarkt. Hierdoor kunnen onze producten vaak opgevoerd worden als Social Return invulling.

Voorbijgangers kunnen de bouwplaats bekijken, doordat de bovenkant van het hekwerk open is. Het gaas met de fijne maas zorgt er daarnaast voor dat het bouwhek lastig overklimbaar is. 

checkTransport

Wij zorgen ervoor dat de hekken en gevulde plantenbakken op de afgesproken dag en locatie geleverd en geplaatst worden.

check Plaatsing

De hekken kunnen zowel in voeten als semi-permanent geplaatst worden. Wij verzorgen de plaatsing, zodat alles er vanaf dag één goed uit ziet.

checkOnderhoudsservice

Wij verzorgen het complete onderhoud van bouwhekken met plantenbakken. Van water geven tot het vervangen van planten en kleine reparaties.

Specificaties

  • Afmetingen B x H x D: 2158 x 1832 x 45 mm
  • Maaswijdte: 35 x 150 mm
  • Materiaal: Europees zachthout en staal
  • Afwerking: ongeschaafd, om energie te besparen in het bewerkingsproces
  • Gewicht: 32 Kg
  • Plaatsing: voeten of semi-permanent
  • Levertijd: op aanvraag

groene bouwhekken voetgroene bouwhekken detail

Stalen poten

Om voor voldoende stabiliteit te zorgen is elk hek voorzien van 2 stalen poten. Hiermee kan het hek in voeten geplaatst worden, of semi-permanent aan een paal geklemd worden.

Materiaal en kleur

Het gerecyclede houten bouwhek wordt gemaakt van Europees zachthout. Zachthout neemt in natte periodes meer vocht op dan het Douglas hout dat wij bij onze andere Houten Bouwhekken gebruiken. Door het vocht krijgt de onderkant van de hekken een donkere uitslag. Net als Douglashout verkleurd ook zachthout door de UV-straling van de zon. Het hek zal hierdoor ook langzaam grijzer worden.

Is de uitstraling van de hekken het belangrijkst voor jouw product? Dan zijn onze Houten Bouwhekken meer geschikt. Als duurzaamheid bovenaan staat is dit gerecyclede houten hek de beste keuze.

Circulair ontwerp

Het bouwhek is niet alleen duurzaam door het gerecyclede hout, maar het hek is ook circulair ontworpen. Losse onderdelen kunnen makkelijk vervangen worden, vaak zelfs op locatie. Doordat de hekken van hout zijn, kan ook graffiti er zo af geschuurd worden.

Mocht een hek toch te veel schade hebben, dan halen we ‘m uit elkaar en repareren we met het de onderdelen die nog bruikbaar zijn andere hekken. Zo minimaliseren we het afval wat we produceren.

productie Groene Bouwhekken

Social return

In ons hele proces werken we aan (re-)integratie tot de arbeidsmarkt. Hierdoor kunnen onze producten vaak opgevoerd worden als Social Return invulling. Social Return On Investment (SROI) mogelijkheden variëren per gemeente. Bekijk op de SROI-kaart voor hoeveel procent Groene Bouwhekken in jouw gemeente opgevoerd kunnen worden als Social Retun invulling.

Bekijk ook

Houten Bouwhek

De Houten Bouwhekken worden gemaakt van PEFC-gecertificeerd Douglashout. Een nieuw of kort gebruikt hek is bij oplevering licht van kleur. Dit zorgt voor een frisse uitstraling.

Refurbished Bouwhek

Hekken die na een project terugkomen worden indien nodig gerepareerd. Daarna zijn ze weer klaar voor een nieuw project. Door blootstelling aan UV-straling zijn deze hekken vergrijst.