Background

Ons aanbod

 

Een bouwhek met twee-wekelijks onderhoud

Voor een evenement van een dag tot een bouwproject van enkele jaren.

Opzoek naar hekken voor een evenement?

In de basis verhuren wij Houten Bouwhekken waaraan plantenbakken bevestigd kunnen worden. Daarbij verzorgen wij het complete onderhoud in samenwerking met een lokale sociale organisatie. 

Er is veel mogelijk: meer of minder plantenbakken, wel of niet schakelen met standaard hekken. Uiteraard denken wij graag mee hoe de Groene Bouwhekken efficiënt ingezet kunnen worden aansluitend op ieder budget. Hieronder een overzicht.

 • Geen problemen met overklimbaarheid. Indien nodig kunnen er overklim-strips geplaatst worden;
 • Storm-proof door middel van schoren;
 • Landelijke dekking (!);
 • Bij plaatsing in voeten is één hek per 2.22m nodig, semi-permanente plaatsing één hek per 2.13m;
 • Wij verzorgen het (doorlopende) onderhoud i.s.m. een lokale sociale partij;
 • Inclusief eventuele reparaties bij schade en diefstal door omgeving.

Aanbod Groene Bouwhekken

Houten Bouwhekken

In de basis verhuren wij een Houten Bouwhek, waaraan vervolgens één, twee of geen plantenbakken kunnen worden opgehangen. De Houten Bouwhekken kunnen dus ook zonder plantenbakken worden ingezet. Het Houten Bouwhek wordt gemaakt van duurzaam Douglas hout en is onderhoudsvrij.

De Houten Bouwhekken kunnen geschakeld worden met normale bouwhekken. De productie wordt uitgevoerd door Stichting Bouwloods Utrecht.

 • Één hek per 2.13 / 2.22 meter, 2.20m hoog;
 • Plaatsing in voeten of in de grond;
 • Te schakelen met standaard hekken;
 • Plantenbakken optioneel.

Groene Toevoeging

Aan een houten bouwhek kunnen vervolgens plantenbakken worden toegevoegd, de zogenoemde ‘Groene Toevoeging’. Dit kunnen er één of twee zijn, vaak hanteren we bijvoorbeeld ‘ieder hek één plantenbak’. De plantenbakken kunnen vervolgens vrij ingedeeld worden.

De Groene Toevoeging bestaat uit een plantenbak (60cm) voorzien van beplanting met een waterbuffer en substraat om gezonde planten te garanderen. De huur van een groene toevoeging is inclusief 2-wekelijks onderhoud door een (lokale) sociale werkplaats.

 • 2 wekelijks onderhoud door lokale sociale werkplaats;
 • Water geven, vervanging en controle van planten;
 • Reparaties bij schade door omgeving;
 • Groenplan gemaakt door Reinaerde Groendiensten.

Gecombineerd met standaard bouwhekken

Door onze standaard aansluiting kunnen de Groene Bouwhekken eenvoudig gecombineerd worden met standaard bouwhekken. Sterker nog, dit adviseren wij.

Zet onze Groene Bouwhekken strategisch in: bekijk waar mensen langs lopen of op uit kijken. Combineer onze hekken met standaard hekken. Op 600 meter hekwerk kunnen 10 Groene Bouwhekken al heel veel effect hebben!

Volledig dichte bouwhekken

In ons assortiment hebben we ook volledig dichte bouwhekken. Dit hekwerk heeft dezelfde afmeting als een standaard houten bouwhek, waarbij het metalen gaas vervangen is door houten planken. Dit type hekwerk wordt vooral ingezet op projecten waarbij zicht op de bouwplaats (zeer) ongewenst is. Op dit hekwerk kunnen vervolgens ook plantenbakken worden opgehangen.

Toegangspoort

Indien gewenst kunnen wij ook een toegangspoort leveren. Een toegangspoort is een regulier houten bouwhek (2.15 meter breed) waaraan een wiel en scharnieren zijn bevestigd. Er kunnen twee toegangspoorten naast elkaar gezet worden, om zo ruim 4 meter toegang te creëren.

Wat krijg ik daarbij?

Transport

Wij zorgen ervoor dat de hekken op de afgesproken dag en lokatie geleverd worden. Of het nou één hek is of honderden. Iedere dag, ieder tijdstip.

Plaatsing

De hekken kunnen zowel in de grond als in voeten geplaatst worden. Wij verzorgen de plaatsing zodat alles vanaf dag één er goed uit ziet.

Onderhoud

Wij verzorgen het complete onderhoud. Van water geven tot het vervangen van planten of reparaties bij schade door omgeving.

En wanneer zet ik ze in?

Een bouwplaats. Midden in de stad. Veel voorbijgangers.

Sommige bouwprojecten zorgen nou eenmaal voor meer overlast. De werkzaamheden moeten nou eenmaal gebeuren, dus daar valt niet zo veel aan te doen. Het is alleen niet altijd even prettig voor de omgeving. Bijvoorbeeld midden in de stad met veel voorbijgangers, waar mensen dagelijks langslopen.

De impact is hier het grootst. Veel voorbijgangers zullen de overlast ervaren. Tegelijkertijd zorgen de Groene Bouwhekken voor een positief visitekaartje naar de omgeving. Dat kan natuurlijk nooit kwaad.

Minder overlast voor de gasten

Werkzaamheden zijn nou eenmaal nodig. Helaas gebeurt dit soms op plekken waar dat voor de omgeving minder prettig is. Bijvoorbeeld direct tegenover een restaurant. Dit zijn uitstekende plekken om de Groene Bouwhekken te plaatsen om te zorgen voor minder overlast voor de gasten.

Voor dit soort projecten werkt vaak de combinatie met standaard hekken erg goed. Zet op de plekken zonder voorbijgangers standaard bouwhekken neer en precies op de plek met voorbijgangers of directe omgeving de Groene Bouwhekken. Vaak al met 5-10 Groene Bouwhekken kan er al een groot verschil gemaakt worden.

Op bijzondere plekken. Ook al komen daar niet zo veel mensen.

Sommige plekken zijn nou eenmaal bijzonder. Ook al zul je daar weinig voorbijgangers tegenkomen, de impact van de werkzaamheden zullen minstens zo erg zijn op de omgeving.

Ook voor dit soort projecten werkt vaak de combinatie met standaard hekken erg goed. Zet op de plekken zonder voorbijgangers standaard bouwhekken neer en precies op de plek met voorbijgangers of omwonenden de Groene Bouwhekken. Vaak kan er al met 5-10 Groene Bouwhekken een groot verschil gemaakt worden.

Op plekken waar gewerkt wordt aan een duurzame, veilige en groene leefomgeving

Dit soort toekomstvisies vragen vaak een lange periode van bouw. Het eindresultaat mag er zeker wezen, maar in de jaren van bouw ervaart de omgeving veel overlast. Door het inzetten van de Groene Bouwhekken wordt de groene toekomstvisie al iets dichter bijgehaald.

In dit soort situaties kunnen de hekken dan ook ingekocht worden. We gaan zorgen dat er een volledig nieuwe productielijn wordt ingericht en we houden iedereen op de hoogte hoe alles gaat. Ideeën? Daag ons maar uit!